ECO MORCOVI /KG

19,90 lei
cu TVA
Cantitate

 

Politica de livrare

 

Politica de returnare

Acest produs este distribuit la temperatura controlata prin NATURALIA BIO DELIVERY numai in BUCURESTI (datorita perisabilitatii lui). per KG. Tara de origine:Grecia/Germania Clasa I.

Ingrediente:morcov*.

*=Ingrediente provenite din agricultura ecolog

Culoarea cea mai cunoscuta a acestora este portocaliul  dar exista si alte sortimente cu o coloratie variata :violet, galben, roșu și alb.

Zahărul din morcovi le oferă o aromă ușor dulce, dar pot avea si gusturi diferite (pana la pamantesc/amar) in functie de locul în care sunt cultivati

Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale , precum :

  • Vitamina A (73% din DZR =Doza Zilnica Recomandata)
  • Vitamina K (9% din DZR)
  • Vitamina C (5% din DZR)
  • Calciu si Fier (2% din DZR)

Consumat cu regulartitate, morcovii au nenumarate beneficii pentru sanatate

  • Probabil, cea mai cunoscuta superputere a morcovului este contributia la sanatatea ochilor. Aceasta se datoreaza continutului mare de  beta-caroten – un compus pe care corpul dumneavoastră îl transformă în vitamina A- care vă ajută să vă mențineți ochii sănătoși.
  • Bogatia morcovilor in antioxidanti (cei mai cunoscuti : carotenoizii si antocianinele) conduce la cresterea luptei organismului impotriva radicalilor liberi dăunători din corpul nostru, ceea ce reduce probabilitatea de a dezvolta  boli grave
  • Potasiul din morcovi poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale in limite normale
  • Vitamina C din morcovi contribuie la intarirea sistemul imunitar precum si la prevenirea infecțiilo
  • Conținutul ridicat de fibre pot ajuta la ameliorarea constipației și la mentinerea un tranzit intestinal sanatos
  • Controlul diabetului : Persoanele cu diabet sunt sfătuite să consume legume fără amidon, inclusiv morcovi ! Fibrele din morcovi pot ajuta la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge.De asemenea,  vitamina A și beta-carotenul,  pot reduce riscul aparitiei  diabetului

Exista insa si cateva atentionari in ceea ce priveste consumul morcovilor :

Consumul unor cantitati prea mari de morcovi duce la asimilarea unei cantitati mari de beta-caroten care coloreaza pielea in galben-portocaliu. Această afecțiune se numește carotenemie. Este relativ inofensiva și de obicei poate fi tratata.

Prea mult beta-caroten poate fi daunator persoanelor care nu il pot schimba în vitamina A, cum ar fi persoanele care suferă de hipotiroidism.

Acest lucru poate fi insa evitat daca se consuma morcovi fierti.

 

9434
4 Produse
Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.